Lars van Berkel kent tegenslag in finale van Red Bull Knock Out

Lars van Berkel kent tegenslag in finale van Red Bull Knock Out

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft tijdens de Red Bull Knock Out in Scheveningen tegenslag gekend. De rijder uit Veghel oogde de hele dag sterk maar door een mechanisch probleem in de finale moest hij de wedstrijd helaas vroegtijdig verlaten.

Vorig jaar had van Berkel de zwaarste strandrace van de wereld af weten te sluiten op een knappe vierde plaats. Gemotiveerd kwam hij dan ook naar Scheveningen om te proberen deze positie te evenaren of zelfs te verbeteren. Hij begon ijzersterk aan de dag door in de anderhalf uur durende kwalificatieheat een aantal ronden aan de leiding te rijden. In het sterke deelnemersveld, dat bestond uit 1000 rijders, wist van Berkel zich als derde te kwalificeren.

2.5 uur nadat Lars over de finish was gekomen, stond de grote finale op het programma. Deze wedstrijd werd verreden over 1 uur en 45 minuten en beloofde een ware slijtageslag te gaan worden. Hij pakte een goede start maar al in de beginfase kreeg hij op een zesde plaats rijdend af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

‘’Ik ben zeer teleurgesteld. In de heat ging het super en ik heb daarin niet veel krachten verspeelt. In de finale zat ik er goed vooraan bij en probeerde in de beginfase zo rustig mogelijk te blijven, wetende dat mijn sterke punt nog moest komen aan het einde van de wedstrijd. Jammer genoeg ging de motor kapot en omdat het probleem niet verholpen kon worden, lag ik er al snel uit,’’ waren de woorden van een zeer teleurgestelde van Berkel na de wedstrijd.

Lars zal nu de overstap maken naar het Vamo Racing Honda team waarvoor hij in 2017 van start zal gaan in de Europese Grand Prix MX2 wedstrijden met daarbij wedstrijden om de Dutch Masters of Motocross en het Belgisch Kampioenschap.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com