Lars van Berkel tweede in NK MX2 in Markelo

Lars van Berkel tweede in NK MX2 in Markelo

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL Team is in het Nederlands Kampioenschap MX2 in Markelo op een tweede plaats geeindigd. In de eerste manche moest de rijder uit Veghel van rond de twintigste plaats terug naar voren komen maar wist er toch nog een tweede plaats uit te halen. In de tweede manche streed hij samen met zijn teammaat Sven van der Mierden voor de winst. Wiel aan wiel gingen ze over het circuit maar omdat het moeilijk was om in te halen, vond Lars nergens een plaats waar hij de koppositie over kon nemen en moest daardoor genoegen nemen met een tweede plaats.

In de training was het circuit van Markelo nog super snel omdat de MX2 klasse als tweede klasse de baan opging. Lars bouwde zijn tempo goed op en wist zijn tijd gedurende de sessie een aantal keren te verbeteren. Uiteindelijk was zijn tijd goed voor een derde plaats waarmee hij in beide manches mooi vanaf de binnenzijde kon starten.

Het starthek stond goed vol voor de eerste manche aangezien de MX1 en MX2 klasse samen hun manches reden. Na het vallen van het starthek kwam Lars in de eerste bocht met een andere rijder in aanraking en kon pas rond de twintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme kwam hij door het veld naar voren toegestormd en kreeg gedurende de wedstrijd de tweede plaats in handen. Opdat moment was de kopman al te ver weg waardoor Lars in deze manche genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Nieuwe ronden, nieuwe kansen in de tweede manche. Ditmaal zat hij er beter bij na de start en wist zich in de beginfase al op te werken naar een tweede plaats. Vervolgens zette hij de aanval in op de kopman. Hij kwam tot aan het achterwiel en loerde naar een gaatje waar hij de koppositie over kon nemen. Omdat de verschillen bijzonder klein waren, kwam dit moment er niet en finishte Lars net als in de eerste manche op een tweede plaats.

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Lars ook in het dagklassement op een tweede plaats. Aankomend weekend zal hij starten in de laatste wedstrijd om de ADAC Masters Series in Holzgerlingen.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com