Lars van Berkel een manche vierde in de Nederlandse Grand Prix in Assen

Lars van Berkel een manche vierde in de Nederlandse Grand Prix in Assen

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de Nederlandse Grand Prix in Assen een manche vierde geworden. De rijder uit Veghel reed de wedstrijd van zijn leven en kwam in de eerste manche op een vierde plaats over de finish. ‘’In eerste instantie dacht ik dat ik vijfde was geworden maar toen mijn monteur zei vierde, kwamen er bijna tranen van vreugde. Dit is waar ik altijd van heb gedroomd en hard voor heb gewerkt’’, vertelt een enthousiaste Lars van Berkel.

Op zaterdag kwalificeerde van Berkel zich als twintigste voor de wedstrijd. De snelheid was er om hoger te kunnen finishen maar tijdens zijn inhaalrace kwam hij verkeerd uit bij het passeren van een rijder en kwam hierbij ten val. Het circuit was toen nog helemaal droog maar hier kwam op zondagochtend verandering in.

Flinke regenbuien zorgden ervoor dat de baan er voor de eerste manche modderig bij lag. Terwijl vele rijders dachten ‘’oh nee’’, werd Lars steeds enthousiaster want nu was het circuit een stuk zwaarder en moeilijker dan op zaterdag het geval was. Zijn start was goed en hij kon net buiten de top vijf aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase stootte hij door naar een vierde plaats maar omdat hij even zijn ritme verloor, moest hij een aantal plaatsen prijsgeven en zakte terug naar een negende plaats. Hij knokte door en begon aan een opmars naar voren. Net na het midden van de wedstrijd kwam hij al aan op een zesde plaats. Door een valpartij van Bas Vaessen stootte hij door naar een vijfde plaats. In de slotfase belandde hij in het gevecht met Benoit Paturel om de vierde plaats. ‘’Het ging op het scherpst van de snede met Paturel. Het publiek werd steeds luider op de tribune en vanaf dat moment dacht ik van dit gaat hem worden. Met een agressieve inhaalmanoeuvre wist ik Paturel te passeren en kwam op een vierde plaats over de finish. Wat een gevoel om zo hoog te eindigen in een Grand Prix manche’’.

Voor de tweede manche had de organisatie grote delen van het circuit gevlakt. Dit was in het nadeel van Lars. Een mindere start zorgde er dan ook voor dat hij veel werk te doen had om naar voren te komen. Het was op het vlakke circuit moeilijk om het verschil te maken maar toch wist hij er een veertiende plaats uit te halen en werd negende in het dagklassement. ‘’Ik wist dat het in de tweede manche moeilijker zou worden. Op de vlakke stukken kan iedereen gas geven waardoor je er goed bij moest zitten met de start. Ik kwam nog terug naar een veertiende plaats. Het was een geweldige dag voor mij en mijn team want ook Sven van der Mierden pakte zijn eerste WK punten. Ik wil het team, sponsoren, familie, vrienden en fans bedanken voor de steun! Samen hebben we laten zien dat we als priveteam toch grootse dingen kunnen laten zien’’.

Aankomende zondag zal Lars hoogstwaarschijnlijk starten in het Nederlands Kampioenschap MX2 in Varsseveld.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Assen:
1 Jeffrey Herlings 47 Pnt
2 Brian Bogers 40 Pnt
3 Jorge Prado 31 Pnt
4 Max Anstie 31 Pnt
5 Thomas Kjer Olsen 30 Pnt
9 Lars van Berkel 25 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 644 Pnt
2 Jeremy Seewer 568 Pnt
3 Benoit Paturel 460 Pnt
4 Max Anstie 447 Pnt
5 Pauls Jonass 403 Pnt
26 Lars van Berkel 56 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com