Lars van Berkel in de top vijftien in ADAC Masters in Gaildorf

Lars van Berkel in de top vijftien in ADAC Masters in Gaildorf

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de voorlaatste wedstrijd om de ADAC Masters Series in Gaildorf in de top vijftien geeindigd. In zowel de eerste als de tweede manche moest de rijder uit Veghel na een matige start terug naar voren komen. Op het snelle, harde circuit van Gaildorf viel dit niet mee maar toch wist van Berkel zich terug te knokken naar een vijftiende en een veertiende plaats.

De afgelopen tijd heeft van Berkel veel tijd doorgebracht op de zandcircuits om zich optimaal voor te bereiden voor de Grand Prix’s van Lommel en Assen. In de week voorafgaande aan de wedstrijd in Gaildorf werd er even een keer op het harde getraind zodat hij toch nog wat kon proeven aan het rijden op de harde ondergrond. De snelheid lag tijdens de trainingen erg hoog in Gaildorf. Net als bij alle wedstrijden om de ADAC Masters Series stond er ook hier weer een sterk deelnemersveld. Lars hield zich goed staande en wist zich met een veertiende tijd in zijn groep rechtstreeks te kwalificeren voor de wedstrijd.

In beide manches op zondag kwam hij niet lekker weg bij de start en moest een inhaalrace gaan rijden. Gedurende de manches begon het steeds beter te gaan. In de eerste manche kwam hij terug naar een vijftiende plaats en in de tweede manche vond hij in de slotfase de aansluiting met de dertiende man. Helaas was de tijd net iets tekort om deze nog te passeren waardoor hij na een zwaar bevochten wedstrijd op een veertiende plaats over de finish kwam.

Met een 15-14 in de manches eindigde de rijder uit Veghel op een vijftiende plaats in het dagklassement. Aankomend weekend staat voor van Berkel de Nederlandse Grand Prix op het TT circuit van Assen op het programma.

Commentaar Lars van Berkel: ‘’Ik heb de afgelopen weken heel veel tijd doorgebracht op de zandcircuits om optimaal voorbereid aan de start te kunnen komen in Lommel en Assen. Ondanks mijn beperkte voorbereiding begon het rijden in Gaildorf steeds beter te gaan. Ik kijk nu echt uit naar Assen. Het wordt warm waardoor de omstandigheden loodzwaar zullen worden. Ik ga mijn best doen en ik hoop dat ik net als in Lommel met veel punten huiswaarts kan keren’’.

Daguitslag ADAC Masters Series in Gaildorf:
1 Max Nagl 50 Pnt
2 Dennis Ullrich 44 Pnt
3 Thomas Kjer Olsen 40 Pnt
4 Harri Kullas 34 Pnt
5 Lukas Neurater 30 Pnt
15 Lars van Berkel 13 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com