Lars van Berkel in de top tien in de sterke BK Open op de Keiheuvel

Lars van Berkel in de top tien in de sterke BK Open op de Keiheuvel

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de tweede wedstrijd om het Belgisch Kampioenschap op de Keiheuvel in Mol in de top tien geeindigd. In het sterke deelnemersveld, dat veelal bestond uit Grand Prix-rijders, wist van Berkel negende te worden in het dagklassement.

De rijder uit Veghel ging in Mol op een Husqvarna 350F van start in de open klasse. De eerste manche begon met een tegenslag want na een matige start kwam hij in het gedrang van de beginfase ten val en moest aan een inhaalrace beginnen. Door een kapotte bril werd het hem allemaal niet makkelijker gemaakt maar van Berkel wist niet van opgeven en knalde door. Tot in de slotfase hield hij het tempo hoog en wist de manche af te sluiten op een veertiende plaats.

Wetende dat zijn snelheid goed was om in de top tien te kunnen finishen, bereidde hij zich voor op de tweede manche. Ditmaal zat hij er goed bij en kon op een twaalfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Al snel wist hij een paar plaatsen winst te boeken en werkte zich op naar een achtste plaats. Met een goed ritme wist hij gedurende de wedstrijd nog een plaats winst te boeken en kwam op een mooie zevende plaats over de finish.

Lars benutte de korte pauzes om even bij te komen en wist dat hem nog een zware derde manche te wachten stond. Helaas moest hij hierin na een valpartij in de tweede ronde opnieuw een inhaalrace rijden. Hij vocht zich terug naar een dertiende plaats maar reed zich vervolgens stuk op de snelle Fransman Benoit Paturel. Omdat het moeilijk was om hem in te halen, verloor Lars zijn ritme en slaagde er in de rest van de manche niet in om hem te passeren. Moegestreden kwam van Berkel op een twaalfde plaats over de finish en verzekerde zich hiermee van een negende plaats in het dagklassement.

Aankomend weekend zal Lars van start gaan in een wedstrijd om de ADAC MX Masters Series in Gaildorf, Duitsland.

Daguitslag Belgisch Kampioenschap Mol:
1 Shaun Simpson 75 Pnt
2 Kevin Strijbos 64 Pnt
3 Romain Febvre 54 Pnt
4 Armanis Jasikonis 49 Pnt
5 Brent van Doninck 48 Pnt
9 Lars van Berkel 30 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com