Lars van Berkel in de top tien in de ADAC in Tensfeld

Lars van Berkel in de top tien in de ADAC in Tensfeld

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de vijfde wedstrijd om de ADAC Masters Series in Tensfeld in de top tien geeindigd. De rijder uit Veghel voelde zich door een verkoudheid niet helemaal fit maar kwam in de eerste manche toch van rond de vijfentwintigste plaats helemaal teruggereden naar een tiende plaats. In de tweede manche raakte hij bij de start een andere rijder waarbij hij zijn schakelpedaal krom reed. Hier moest hij even wennen maar met een strak tempo begon hij plaatsen winst te boeken en wist er nog een nette elfde plaats uit te halen.

Het was alweer enige tijd geleden dat Lars een wedstrijd op de Husqvarna FC350 had gereden. In de week voor de wedstrijd had hij even een keer met de motor op een vlak circuit getraind waardoor hij op voorhand niet goed wist wat hij ervan kon verwachten. Het weekend begon op zaterdag zeer positief met een vijfde tijd in de vrije training. Ook in de tijdtraining ging het goed en wist hij zijn tijd verschillende keren te verbeteren om zich uiteindelijk op een zesde plaats te kwalificeren voor de wedstrijd.

Omdat Lars zich het hele weekend al niet helemaal fit voelde, was het belangrijk om verstandig met zijn krachten om te gaan. Hij had wat last van verkoudheid en in de warmte zoals afgelopen zondag en op zo’n zware zandbaan kon hij in de manches niet te hard van stapel lopen.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam hij gelijk over het starthek in aanraking met een andere rijder waardoor hij pas rond de vijfentwintigste plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Lars zette een constant tempo in en begon aan een opmars naar voren. De ene na de andere rijder wist hij een plaats terug te verwijzen en dit zorgde ervoor dat hij na een sterk gereden wedstrijd op een tiende plaats over de finish kwam.

Tussen de manches nam Lars zijn rust en probeerde zoveel mogelijk energie tot zijn lichaam te nemen zodat hij met frisse moed van start kon gaan in de tweede manche. Ditmaal zat hij er vele malen beter bij na de start maar omdat Calvin Vlaanderen vlak voor hem tot stilstand kwam, kon Lars hem niet meer ontwijken en raakte hem. Dit had tot gevolg dat zijn schakelpedaal krom raakte en hier moest hij toch even aan wennen. Van rond de twintigste plaats begon hij aan een inhaalrace en kwam gedurende de wedstrijd nog ver terug. Echter in de laatste tien minuten kon hij niet versnellen en moest hij vechten om het tempo hoog te houden. Na een loodzware manche wist hij beslag te leggen op een elfde plaats en verzekerde zich hiermee van een tiende plaats in het dagklassement.

Aankomend weekend zal Lars van start gaan in de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com