Lars van Berkel zesde in de Dutch Masters of Motocross 2016

Lars van Berkel zesde in de Dutch Masters of Motocross 2016

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL Team is in de eindstand om de Dutch Masters of Motocross op een zesde plaats geeindigd. In de hitte in Halle gaf van Berkel alles en wist hij er met een 9-6 in de manches een goede zevende plaats uit te halen. Helaas was dit net niet voldoende om vijfde te kunnen worden in de eindstand maar na zijn moeilijke seizoenstart is een zesde plaats ook een perfecte einduitslag.

In de training slaagde Lars er niet in om een complete goede ronde neer te zetten. Wel had hij stukken waarop het erg goed ging maar dan maakte hij verderop in de ronde weer een klein foutje waardoor zijn tijd niet was wat hij ervan verwacht had. Wel wist hij zijn tijd gedurende sessie verschillende keren te verbeteren maar meer dan een veertiende tijd zat er niet in voor van Berkel.

Voor de eerste manche was het flink warm geworden waardoor het een zware dag beloofde te worden. Lars pakte een vrij goede start maar in de eerste bocht kreeg hij een highsider waardoor hij half buiten de baan belandde. Rond de vijftiende plaats kon hij aan de wedstrijd beginnen en begon aan een opmars naar voren. Toen hij een aantal rijders had gepasseerd, was het gat met de kopgroep geslagen waardoor hij net de aansluiting miste. Het rijden ging niet helemaal lekker maar toch wist van Berkel er met een negende plaats toch nog een goed resultaat uit te halen waarmee hij belangrijke punten pakte voor het kampioenschap.

Bij de start van de tweede manche reageerde hij scherp toen het starthek viel maar net over het hek kwam hij in aanraking met Samuele Bernardini en Roy van Heugten waardoor hij bijna ten val kwam. Vanuit de achterhoede begon hij aan een inhaalrace en kwam vanaf een 37ste plaats terug naar voren. Wel werd er veel tijd verloren ten opzichte van de kopgroep maar omdat Lars wist dat het door de hitte een zware manche zou gaan worden, pushte hij extra hard om dichterbij te komen. Met nog tien minuten te gaan kwam hij de top tien binnen en zat in een heerlijke flow. De knippen werden benut om de bochten in te springen en niet veel later wist hij Sven van der Mierden en Jorge Prado te passeren. Vervolgens begon hij in te lopen op Bernardini en wist niet veel later de zevende plaats over te nemen. Omdat Bas Vaessen er in de laatste ronde helemaal door heen zat door de warmte en Lars nog iets over had, wist hij uiteindelijk nog een plaats winst te boeken en op een sterke zesde plaats over de finish te komen.

In het dagklassement eindigde Lars op een zevende plaats en in de eindstand om de Dutch Masters of Motocross is hij op een zesde plaats geeindigd.

Commentaar Lars van Berkel: ‘’Ik ben blij hoe het rijden momenteel gaat, ik laat zien dat ik fit ben en dat ik iedere week soepeler maar ook beter ga rijden. Een zesde plek in de eindstand is na een seizoenstart als dit jaar gewoon top. Enkele maanden geleden was ik zo aan het klungelen maar met de hulp van de mensen van het team en die in mij geloven begin ik weer mijn oude niveau te bereiken. Met nog enkele mooie wedstrijden in het verschiet gaan we er nog volledig voor’’!

Daguitslag MX2 in Halle:
1 Pauls Jonass 45 Pnt
2 Max Anstie 42 Pnt
3 Davy Pootjes 40 Pnt
4 Brian Bogers 33 Pnt
5 Thomas Covington 30 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross:
1 Jeffrey Herlings 225 Pnt
2 Max Anstie 182 Pnt
3 Brian Bogers 151 Pnt
4 Davy Pootjes 132 Pnt
5 Thomas Covington 97 Pnt
6 Lars van Berkel 95 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com