Lars van Berkel klimt naar vijfde plaats in de Dutch Masters MX2

Lars van Berkel klimt naar vijfde plaats in de Dutch Masters MX2

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross opgeklommen naar een vijfde plaats. Tijdens de voorlaatste wedstrijd in Emmercompascuum scoorde de rijder uit Veghel flink door in beide manches op een zesde plaats over de finish te komen.

Het zandcircuit van Emmercompascuum was goed geprepareerd. Het had op de dagen voorafgaande aan het evenement veel geregend maar dit was aan het circuit niet terug te zien. Lars begon gedreven aan de dag en wist in de tijdtraining gelijk een goed begin van de dag te maken. Hij zette namelijk een negende tijd op de klokken waarmee hij zich verzekerde van een goede startplaats in de beide manches.

In de eerste manche kwam van Berkel van rond de tiende plaats terug naar een zesde plaats. Brian Bogers had een gat op hem maar deze wist Lars te dichten en ging in de slotfase in de aanval. Hij wist hem te passeren maar helaas kwam hij toen verkeerd uit bij het passeren van een achterblijver waardoor Bogers hem weer terug wist te pakken. Lars probeerde nog terug te komen maar de tijd was tekort waardoor hij op een nette zesde plaats over de finish kwam.

De start van de tweede manche was net iets beter en ditmaal kwam hij op een achtste plaats uit de eerste ronde. Hij had een goed ritme in handen en wist zich binnen een aantal ronden op te werken naar een zesde plaats. Hij had de aansluiting met een groepje van rijders en wist dit tempo lange tijd goed te volgen. Lars kon het verschil niet maken om van dit groepje rijders te passeren en kwam opnieuw op een zesde plaats over de finish.

Met tweemaal een zesde plaats in de manches eindigde hij in het dagklassement op een zesde plaats. In de tussenstand heeft hij tien plaatsen goed weten te maken en met alleen de wedstrijd in Halle van aankomende zondag nog te gaan, bezet de rijder uit Veghel een vijfde plaats.

Uitslagen Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum:

MX2: 1. Jeffrey Herlings (NL) KTM 1+1; 2. Max Anstie (GB), Husqvarna 2+2; 3.  Davy Pootjes, KTM, 3+3; 4. Brian Bogers, KTM, 5+4; 5. Jorge Prado Garcia, E, KTM 4+7; 6 Lars van Berkel (NL), Husqvarna 6+6.

TUSSENSTAND KAMPIOENSCHAP MX2: 1. Herlings 200 (kampioen); 2. Anstie 140; 3. Bogers 118; 4. Pootjes 92; 5. Lars van Berkel, Husqvarna , 68.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com