Zeven WK punten voor Lars van Berkel in Grand Prix MX2 in Mantova

Zeven WK punten voor Lars van Berkel in Grand Prix MX2 in Mantova

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL Team heeft in de twaalfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Mantova zeven WK punten weten te scoren. In de eerste manche zat er door een valpartij bij de start niet meer in dan een 23ste plaats. In de tweede manche reed hij tegen het starthek aan maar na een zinderende inhaalrace wist hij toen toch op een knappe veertiende plaats over de finish te komen.

Het was bijzonder warm in Italie waardoor het een zwaar weekend beloofde te worden. Het circuit van Mantova lag er mooi bij met daarin veel bulten, wat het erg intensief maakte. Lars had veel zin in het weekend en zat gelijk op zaterdag goede tijden te rijden. Alles zat dicht bij elkaar waardoor hij erop hoopte dat het circuit er gedurende het weekend iets zwaarder bij zou komen te liggen zodat het makkelijker was om het verschil te maken.

In de kwalificatieheat kreeg hij bij de start een tegenslag voor de kiezen want hij raakte in een opstopping voor de tweede bocht en verloor hierbij kostbare tijd. Met een goed ritme kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar voren en wist de heat op een 21ste plaats af te sluiten.

Op zondagochtend had Lars in de warm up een nog beter gevoel op de baan en hij slaagde erin om zijn snelste tijd te verbeteren. Dit gaf hem een goed gevoel voor de start van de eerste manche. Helaas ging het hierbij mis voor Lars want nadat hij goed weg was gekomen uit het hek werd hij in de eerste bocht aangetikt en kwam ten val. Vanaf een allerlaatste plaats moest hij aan een inhaalrace beginnen. Na een aantal ronden kwam hij aan op een 33ste plaats maar door te blijven vechten tot aan de finishvlag wist hij er toch nog een 23ste plaats uit te halen. Dit leverde hem geen punten op en hier was hij tussen de manches toch wel ziek van.

Met temperaturen tussen de 33 en de 38 graden ging de tweede manche van start. Lars was iets te gretig bij de start en reed tegen het starthek aan. Fanatiek begon hij aan een inhaalrace en wist zich al snel op te werken naar een zeventiende plaats. Op voorhand wist hij dat het een zware manche zou worden waardoor Lars door bleef bijten en zich nog langs verschillende rijders wist te knokken om uiteindelijk op een knappe veertiende plaats over de finish te komen. Dit goede resultaat leverde hem zeven welverdiende Grand Prix punten op.

In het dagklassement eindigde de rijder uit Veghel op een achttiende plaats in Mantova. Lars zal zich nu gaan voorbereiden op de vierde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum, een wedstrijd die aanstaande zondag op het programma staat.

Daguitslag GP MX2 in Mantova:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Brian Bogers 42 Pnt
3 Dylan Ferrandis 35 Pnt
4 Thomas Covington 34 Pnt
5 Pauls Jonass 33 Pnt
18 Lars van Berkel 7 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com