Lars van Berkel in de top vijf in de Dutch Masters in Markelo

Lars van Berkel in de top vijf in de Dutch Masters in Markelo

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL Team heeft zijn beste Dutch Masters wedstrijd van dit seizoen gereden in Markelo. De rijder uit Veghel heeft gestreden voor wat hij waard was en wist met een zevende en een vijfde plaats in de manches zesde te worden in het dagklassement.

In de training ging het redelijk goed voor Van Berkel. Het werd geen supertijd, maar wel een veertiende plaats waarmee hij nog genoeg keuze had om een goede startplaats uit te kiezen in de beide manches.

In de eerste manche begon Van Berkel als vierde. Hij werd gepasseerd door Bogers en Pootjes en viel terug naar een zesde plaats. Door goed zijn tempo te behouden wist hij deze positie lang in handen te houden. Wel werd hij op het laatst nog ingehaald door Conrad Mewse, waardoor een zevende plek genoteerd werd als resultaat in de eerste manche.

Ook de tweede manche startte goed. Hij begon als negende en wist gelijk door te stoten naar een zevende positie. Lang reed Van Berkel achter de Italiaan Monticelli. Wel had hij door dat er een tandje bovenop moest. Hij wist hem te passeren en nam ook de vijfde plaats van Davy Pootjes over. Met de nummers vier en drie in zicht reed Van Berkel als vijfde over de eindstreep.

“Ik ben blij dat ik weer een mooie stap in de goede richting heb gezet”, vertelt Van Berkel na afloop. In het dagklassement eindigde hij op een zesde plaats en met dit goede resultaat is hij in de tussenstand opgeklommen naar een vijftiende plaats.

Daguitslag Dutch Masters MX2 in Markelo:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Max Anstie 44 Pnt
3 Thomas Covington 38 Pnt
4 Brian Bogers 35 Pnt
5 Conrad Mewse 31 Pnt
6 Lars van Berkel 30 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com