Dubbelslag voor Lars van Berkel in het NK MX2 in Halle

Dubbelslag voor Lars van Berkel in het NK MX2 in Halle

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft een succesvolle dag gekend bij het Nederlands Kampioenschap van de KNMV in Halle. Lars domineerde de MX2 klasse en wist beide manches winnend af te sluiten.

In de training ging Lars netjes rond over de baan en zette een aantal keren aan om een scherpe tijd neer te zetten. Een aantal keren wist hij zijn tijd te verbeteren en sloot de training af als tweede.

Lars kwam in de eerste manche niet goed uit de start maar hij begon al snel plaatsen winst te boeken en nam de koppositie na een aantal ronden in handen. Met een strak tempo begon hij weg te lopen en had op de finish een voorsprong van 24 seconden op zijn teamgenoot van der Mierden, die van rond de tiende plaats naar voren was gekomen en als tweede over de finish kwam. In de tweede manche kwam Lars vanaf een tiende plaats teruggereden naar de koppositie en wist ook deze manche naar zijn hand te zetten.

Met een dubbele manchezege won de rijder uit Veghel het dagklassement in Halle. In de komende weken zal Lars zich voor gaan bereiden op de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op 12 juni in Markelo.

Daguitslag NK MX2 in Halle:

1 Lars van Berkel 200 Pnt

2 Sven van der Mierden 190 Pnt

3 Joel van Mechelen 179 Pnt

4 Noud van Kraaij 173 Pnt

5 Nick Horsten 170 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com