Lars van Berkel tevreden na eerste wedstrijd na armen operatie

Lars van Berkel tevreden na eerste wedstrijd na armen operatie

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft zondag in het Franse St. Austreberthe weer zijn eerste wedstrijd gereden nadat hij onlangs aan het compartment syndrome in zijn armen is geopereerd. De rijder uit Veghel kampte het hele seizoen tot nu toe met opgepompte armen maar dankzij de operatie is hij hier nu van verlost en kan hij zich nu op zijn rijden concentreren.

Voor de wedstrijd in St. Austreberthe had van Berkel slechts twee keer met de motor getraind waardoor hij op voorhand niet goed wist waar hij stond. De organisatie had voor een sterk deelnemersveld gezorgd waarbij de MX1 en MX2 klasse het tegen elkaar op namen. Het circuit van St. Austreberthe had een harde ondergrond en was niet al te breed waardoor op voorhand al wel duidelijk was dat inhalen moeilijk zou worden.

Het rijden ging gedurende de dag steeds beter en omdat Lars helemaal geen last meer had van harde onderarmen, zat hij met plezier op de motor. In de eerste manche kwam hij vanuit de achterhoede terug naar een veertiende plaats. In de tweede manche werd hij elfde en de derde manche was voor Lars het hoogtepunt van de dag want hierin wist hij op een knappe achtste plaats over de finish te komen.

Lars heeft een goed gevoel overgehouden aan deze wedstrijd en zal in de komende weken hard doortrainen om zijn oude, vertrouwde niveau weer terug te vinden. Aankomend weekend zal hij deelnemen aan de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Duitse Teutschenthal. Lars weet dat dit geen makkelijke wedstrijd zal gaan worden, gezien zijn korte voorbereiding op de harde circuits, maar zal er het beste van proberen te maken!

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com