Lars van Berkel scoort drie WK punten in Grand Prix van Europa

Lars van Berkel scoort drie WK punten in Grand Prix van Europa

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL Team heeft in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard drie WK punten weten te scoren. De rijder uit Veghel moest in beide manches een inhaalrace rijden en kwam terug naar een twintigste en een negentiende plaats.

In de trainingen lag het tempo hoog en waren de verschillen tussen de rijders klein. De rijder uit Veghel trainde als 24ste en 29ste maar zat hiermee slechts anderhalve seconde van de tiende man af.

Ondanks dat hij geen goede startplaats had, wist hij in de kwalificatieheat toch een hele goede start te pakken en kon net buiten de top tien aan de wedstrijd beginnen. Helaas kwamen er een aantal rijders vlak voor hem ten val tijdens de eerste ronde en dit had tot gevolg dat hij tot stilstand kwam. Vele plaatsen gingen hierbij verloren en vanaf een dertigste plaats moest hij terug naar voren zien te komen. Dit ging hem goed af want in de korte kwalificatieheat wist hij toch nog terug te komen naar een 22ste positie.

Op maandagochtend stond er in de warm up veel wind. Lars besloot om veel ronden te rijden om zo goed warm aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Een uur voor de start van de eerste manche begon het hard te regenen, wat de condities van de baan toch flink veranderden. Lars pakte in de eerste manche een goede start en kon rond de vijftiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Toen Lars in het gedrang van de eerste ronde een paar rijders wilde passeren, kwam hij op een glad gedeelte van de baan ten val en viel helemaal terug naar een 33ste plaats. Ondanks dat het rijden niet heel lekker ging, bleef van Berkel knokken voor wat hij waard was en kwam toch nog helemaal terug naar een twintigste plaats, waarmee hij een WK punt scoorde.

In de tweede manche ging het rijden beter. Lars kwam wel slecht uit de start en moest vanaf een 27ste plaats aan een inhaalrace beginnen. Hij werkte zich helemaal terug op naar een zeventiende plaats en had de aansluiting met een groepje van rijders voor hem. Helaas kon hij het verschil niet maken en moest in de slotfase nog twee plaatsen prijsgeven en kwam op een negentiende plaats over de finish. Hiermee scoorde hij opnieuw twee WK punten.

In het dagklassement eindigde Lars op een 22ste plaats. Aankomende zondag zal hij starten in het NK MX2 in Westerbork.

Daguitslag MX2:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Pauls Jonass 44 Pnt
3 Jeremy Seewer 38 Pnt
4 Brent van Doninck 34 Pnt
5 Benoit Paturel 29 Pnt
22 Lars van Berkel 3 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com