Lars van Berkel scoort top vijftien plaats in sterke Dutch Masters in Axel

Lars van Berkel scoort top vijftien plaats in sterke Dutch Masters in Axel

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Axel een top vijftien plaats weten te behalen.

In beide manches had Lars het moeilijk om in zijn ritme te komen. Dit resulteerde in een twintigste plaats in de eerste manche. In de tweede manche kwam hij vanuit de achterhoede helemaal terug naar een veertiende plaats en dit biedt mogelijkheden voor de komende wedstrijden.

In de eerste manche kwam Lars niet goed uit de start en moest aan een opmars beginnen. Het rijden ging niet makkelijk en hij slaagde er niet in om lekker in zijn ritme te komen. Er werden in deze manche teveel fouten gemaakt waardoor er niet meer in zat dan een twintigste plaats.

Gebrand op een beter resultaat bereidde hij zich voor op de tweede manche. Ditmaal kwam hij een stuk beter uit de start maar in de eerste bocht werd hij flink ingesloten waardoor er veel plaatsen verloren gingen en hij pas op een dertigste plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Het rijden ging nu veel beter dan in de eerste manche en hij begon aan een sterke opmars. De ene na de andere rijder werd een plaats terugverwezen en na een sterke eindsprint wist hij er nog een veertiende plaats uit te slepen.

Commentaar Lars van Berkel: ‘’Ik ben nog niet tevreden over hoe het ging. Ik zat in beide manches meer tegen mezelf te rijden dan over de baan. De tweede manche was al veel beter, het heeft even tijd nodig maar komt helemaal goed’’.

Met een 20-14 in de manches eindigde Lars op een negentiende plaats in het dagklassement. In de komende twee weken zal Lars zich gaan voorbereiden op de Nederlandse Grand Prix in Valkenswaard. Deze wedstrijd staat gepland op maandag 28 maart!

Uitslagen Dutch Masters of Motocross in Axel:
Eerste manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Aleksandr Tonkov
3 Jeremy Seewer
4 Brent van Doninck
5 Benoit Paturel
20 Lars van Berkel

Tweede manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Aleksandr Tonkov
3 Jeremy Seewer
4 Max Anstie
5 Bas Vaessen
14 Lars van Berkel

Daguitslag Dutch Masters of Motocross Axel:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Aleksandr Tonkov 44 Pnt
3 Jeremy Seewer 40 Pnt
4 Benoit Paturel 31 Pnt
5 Bas Vaessen 27 Pnt
19 Lars van Berkel 8 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com